της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα του 20ου  αγώνα που διοργανώθηκε στην Πάφο

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους πρώτους μαραθωνοδρόμους, με δύο Άγγλους να παίρνουν τις πρώτες θέσεις και δύο Κύπριους να ακολουθούν στην 3η και 4η θέση, στον μαραθώνιο με την ονομασία 20ος Logicom Cyprus Marathon που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή 4 Μαρτίου στην Πάφο.

Ο Adam Holland κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 2 ώρες 46 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, ενώ μετά από δύο λεπτά τερμάτισε και ο Christopher Bird.

Τη 3η θέση έλαβε ο Κύπριος Παύλος Μαυρογιάννης της Logicom Running Team και τη 4η θέση ο Ανδρέας Ευσταθίου.

Πολωνική υπόθεση στις γυναίκες με την Milena Grabska-Grzegorczyk να κόβει το νήμα με χρόνο 3 ώρες 21 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Η Εσθονή Kairit Valk τερμάτισε στη δεύτερη θέση, και την τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Silke Schuett. Τους πρώτους νικητές του Μαραθωνίου τίμησε με στεφάνια ελιάς εμβαπτισμένα σε χρυσό κατασκευασμένα στο Μαραθώνα στην Ελλάδα, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Logicom, Ανθούλης Παπαχριστοφόρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο μαραθώνιος συμπεριλάμβανε τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις. Τον επίσημο Μαραθώνιο 42.195 χιλιομέτρων, τον Ημιμαραθώνιο 21.098 χιλιομέτρων, τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τον οικογενειακό αγώνα 5 χιλιομέτρων.

Όλοι οι αγώνες είχαν σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου. Περισσότεροι από 1.200 ξένοι δρομείς επισκέφθηκαν την Κύπρο με αφορμή τον 20ο Logicom Cyprus Marathon και συνδύασαν το τρέξιμο με ολιγοήμερες διακοπές λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Ουγγρική υπόθεση ήταν ο Ημιμαραθώνιος, με τη πρωτιά στους άνδρες να πηγαίνει στον Ούγγρο Ολυμπιονίκη Gabor Jozsa με 1:09:33 και τη Fruzsina Bakonyi επίσης από την Ουγγαρία να παίρνει την πρωτιά στις γυναίκες. Στους άνδρες, δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Alexander Bryukhankov και τρίτος ο Άγγλος Matthew Leeman. Ολοκλήρωσαν το “Ουγγρικό κόλπο” οι γυναίκες Zsanett Móczó και Zita Kovács στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Κυπριακή κυριαρχία ήταν η πρώτη θέση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με τον Μάριο Αποστολίδη να κερδίζει με χρόνο 33 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα. Μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω του ο Ρώσος Andrey Alypov και την τριάδα ολοκλήρωσε ακόμη ένας Άγγλος, ο Simon Croft.

Η Εσθονή Olga Andrejeva κατέκτησε την πρωτιά στις γυναίκες με χρόνο 37 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε η Ελληνίδα Ντενίζ Μαρίνα Διμάκη με χρόνο 38 λεπτά 43 δευτερόλεπτα. Την τριάδα ολοκλήρωσε η Dariia Lushnikova από τη Ρωσία.

Σχεδόν 1.000 δρομείς / περιπατητές έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που δείχνει χρόνο με το χρόνο να ελκύει όχι μόνο δημότες της πόλης της Πάφου, αλλά και από άλλες πόλεις της Κύπρου.

Πρώτος τερμάτισε ο Κύπριος δρομέας Αβραάμης Αβραάμ με χρόνο 17 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα και στις γυναίκες η δρομέας του Dro.Me.A. Racing Ελπίδα Χριστοδουλίδου με χρόνο 20 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Οι δρομείς έτρεξαν γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου.

Ο φετινός Μαραθώνιος Κύπρου ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Ο καιρός
Πάφος