της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απορρίφθηκαν οι μόνιμες κατασκευές

Με φειδώ θα δοθούν οι άδειες και θα διέπονται από αυστηρό πλαίσιο

Τραπεζοκαθίσματα στην Πλατεία Κένεντι και τη Μακαρίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου.

Για τη Μακαρίου θα επιτρέπεται μόνον μια σειρά τραπεζιών στην πρόσοψη του κτιρίου όπου αυτό είναι εφικτό. Σε ότι αφορά την πλατεία Κέννεντυ το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την αρχική ιδέα των μελετητών για μόνιμες κατασκευές και υιοθέτησε την πρόταση τραπεζοκαθίσματα με ομπρέλες συγκεκριμένων προδιαγραφών στην πρόσοψη των κτιρίων και σε πλάτος μέχρι 6 μέτρα όπου αυτό είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι θα μένουν ελεύθερα τουλάχιστον 3 μέτρα για πεζούς.

Σύμφωνα με τον Δημοτικό Σύμβουλο  του ΔΗΚΟ Έβρο Λοιζίδη αποφασίστηκε ως καταλληλότερη επιλογή  να επιτραπεί η χρήση τραπεζοκαθισμάτων  με ομπρέλες – ενός χρώματος για κάθε κατάστημα -που  θα αγοράζονται από τον Δήμο  για  να υπάρχει ομοιομορφία και στη συνέχεια θα μεταπωλούνται στους ενδιαφερομένους.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επιτραπεί μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων και στη Λεωφόρο Μακαρίου η μια πλευρά των οποίων θα είναι κολλημένη στον τοίχο. Όπως είπε ο  κ Λοιζίδης  η άδεια τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων θα αναστέλλεται για  περίοδο έξι μηνών σε όσους καταστηματάρχες παραβιάσουν τους όρους  των συμβολαίων τους τρεις φορές. Το πλαίσιο όπως είπε θα είναι πολύ αυστηρό και δεν θα επιτρέπεται η παραβίαση του.

Επιφυλάξεις

Έκπληξη και πολλές επιφυλάξεις για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτρέψει τραπεζοκαθίσματα και στη Μακαρίου εξέφρασε ο εκπρόσωπος του σωματείου φίλοι της παλαιάς πόλης Κυριάκος Κυριάκου. Με δεδομένο ότι στη μία πλευρά της Μακαρίου είναι η λωρίδα για τους τυφλούς απομένει όπως είπε μόνον μία λωρίδα. Το θέμα συνέχισε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ μεγάλη προσοχή διότι ενδέχεται οι αποφάσεις που λαμβάνονται να αποτρέψουν άλλες επιθυμητές χρήσεις. Ο κ. Κυριάκου επανέλαβε την αναγκαιότητα εκπόνησης μάστερ πλάν και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις για απελευθέρωση των χώρων στάθμευσης, την σηματοδότηση της περιοχής, την τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών και την απομάκρυνση όλων των εμποδίων.  Ορθές χαρακτήρισε τις επισημάνσεις του Κυριάκου Κυριάκου ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος σημειώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα η δημοτική ομάδα θα παρουσιάσει τα προβλήματα που κατέγραψε σχετικά με τα έργα αλλά και εισηγήσεις σε ειδική δημοσιογραφική διάσκεψη.

Προσωρινά το Χάνι

Την προσωρινή παραλαβή για το Χάνι του Ιμπραήμ αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά την χθεσινή ολομέλεια του, ενώ παράλληλα αποφάσισε να προκηρύξει τον διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντας για την ενοικίαση και αξιοποίηση των 10 υποστατικών του. Το Δημοτικό Συμβούλιο καθόρισε τις χρήσεις και τις χρεώσεις των υποστατικών και τέθηκε το μίνιμουμ ενοίκιο που θα ζητηθεί με στόχο οι επιχειρήσεις που θα αναπτυχθούν να είναι βιώσιμες. Οι όροι θα ετοιμαστούν άμεσα και θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να παραδοθούν τα καταστήματα στους ενδιαφερόμενους. Οι χρήσεις που καθορίστηκαν προνοούν τη λειτουργία ενός καφεστιατορίου και άλλων, βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Ο καιρός
Πάφος