της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να μην παραστεί σε συνεδρία

Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την αποχή που τήρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ, Αλληλεγγύης, ΕΛΑΜ και Κίνησης Σωτηρίας στην έκτακτη συνεδρίαση που είχε συγκληθεί για την Τρίτη.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μέλη των πιο πάνω Δημοτικών Ομάδων, με επιστολή τους ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και τον Δημοτικό Γραμματέα ότι δεν θα παρίστατντο στην συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ανέφεραν επίσης ότι δεν πρόκειται να παραστούν και σε οποιαδήποτε άλλη συνεδρία, αν δεν τους δοθεί ατζέντα στην οποία να περιλαμβάνεται ως πρώτο το θέμα του νομικού συμβούλου για την οριστική λήψη απόφασης.

Την επιστολή που αποστάληκε στον Δήμαρχο Πάφου υπέγραφαν 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ δεν υπέγραψαν οι 8 δημοτικοί σύμβουλοι του ΔΗΣΥ και ο αντιδήμαρχος Χρίστος Μακαρίου.  Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η συνεδρίαση ορίστηκε με οδηγίες του Δημάρχου χωρίς συνεννόηση με τις Δημοτικές Ομάδες.

Οι διαμαρτυρόμενοι σύμβουλοι σημειώνουν ότι υπάρχει απόφαση της ολομέλειας ότι θα συγκαλείτε δύο φορές το μήνα, Δευτέρες και Τετάρτες τις απογευματινές ώρες, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να παρευρίσκονται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Υπογραμμίζουν ακόμη, ότι το θέμα του Νομικού Συμβούλου το οποίο κατ’ επανάληψη έχουν ζητήσει να εγγραφεί προς συζήτηση και μάλιστα λήφθηκε και σχετική απόφαση από τις 13 Μαρτίου του 2017, ο κ. Φαίδωνος αποφεύγει να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη ως πρώτο θέμα.

Αυτός είναι ουσιαστικά και ο όρος που θέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που υπογράφουν την επιστολή προκειμένου να επανέλθουν στις συνεδριάσεις.

Αν στην επόμενη συνεδρίαση που θα συγκληθεί δεν είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα ο νομικός σύμβουλος τότε διαμηνύουν πως δεν θα παραστούν στην συνεδρίαση μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Ανάλογες επιστολές για το θέμα του νομικού συμβούλου είχαν αποσταλεί και παλαιότερα από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όμως είναι η πρώτη φορά που παίρνουν απόφαση να μην παραστούν σε συνεδριάσεις σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την απαρχή μιας εντεινόμενης αντιπολίτευσης στον Δήμαρχο Πάφου.

Υποκινούμενοι και προεκλογικές σκοπιμότητες

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του απέδωσε την στάση της πλειοψηφίας σε μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες που σχετίζονται με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και τα εγκαίνια των έργων που αποφασίστηκε να τελεστούν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Δεκεμβρίου.

Χαρακτήρισε ως υποκινητές αυτής της στάσης τον επικεφαλής της Δημοτική Ομάδας του ΔΗΚΟ Γιάννη Κουλουντή και τον επικεφαλής της ΕΔΕΚ Βάσο Δημητρίου. Ο ίδιος ανέφερε πως η έκτακτη ολομέλεια συγκλήθηκε για να αποφασιστεί η πρόσληψη πολιτικού μηχανικού που επείγει προκειμένου να κλείσουν οι λογαριασμοί για τα έργα. Σε ότι αφορά τον Νομικό Σύμβουλο, υπενθύμισε ότι το θέμα είχε συμπεριλάβει σε δύο περιπτώσει στην ατζέντα όμως την πρώτη φορά ζήτησε αναβολή η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ και την δεύτερη η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ.

Στην επόμενη συνεδρίας το θέμα θα είναι πρώτο στην ατζέντα.

Ο καιρός
Πάφος