της Πάφου
Share Button

στοιχεια-σοκ

Το 95% των ξενοδοχειακών μονάδων της Πάφου θα αναστείλουν τη λειτουργία τους για τη χειμερινή περίοδο…
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που ανέφερε ο Επαρχιακός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) Νεόφυτος Ξενόφωνος, αναφερόμενος στον αριθμό των ανέργων και τις προοπτικές για ανάκαμψη στην επαρχία μας.
Σύμφωνα με τον κ. Ξενόφωνος ο αριθμός των ανέργων σε ολόκληρη την Κύπρο πλησιάζει τις 70 χιλιάδες σύμφωνα με έρευνα του εργατικού δυναμικού, ενώ στην Επαρχία Πάφου,οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στις 4 χιλιάδες 634, αριθμός πολύ μεγάλος για την επαρχία αφού ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της Πάφου είναι κάτω από 38 χιλιάδες.
Ο κ. Ξενοφώντος επανέλαβε την ανάγκη λήψης μέτρων για μείωση της ανεργίας και αυτό όπως ανέφερε, μπορεί να γίνει με την πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας που βρίσκονται σε πολύ ψηλά επίπεδα στην επαρχία μας ξεπερνώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 25%.
Η ΣΕΚ είπε ο κ. Ξενόφωνος, αξιώνει την εκπόνηση μελέτης με στόχο τη διαφοροποίηση της πολιτικής απασχόλησης αλλοδαπών από Τρίτες Χώρες, την δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και μείωση των επιτοκίων και του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ εξέφρασε παράλληλα φόβους για αύξηση του ποσοστού των ανέργων στην Πάφο τους επομένους μήνες, επικαλούμενος στοιχειά που καταδεικνύουν ότι την χειμερινή περίοδο το 95% των ξενοδοχειακών μονάδων της επαρχίας θα αναστείλουν την λειτουργία τους.
Κλιθείς να σχολιάσει προηγούμενη δήλωση του προέδρου του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχου Θέμη Φιλιππίδη με βάση την οποία το ποσοστό των ξενοδοχείων που θα είναι κλειστά θα φτάσει στο 50 % αλλά η περίοδος που θα παραμείνουν κλειστά θα είναι μικρότερη, ο κ. Ξενοφώντος επικαλέστηκε επιστολές ξενοδόχων στις συντεχνίες που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του.
Έχουμε μας είπε ο κ. Ξενόφωνος στα χέρια μας επιστολές με τις οποίες ξενοδοχεία μας ενημερώνουν για το διάστημα που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους και αυτά δεν μπορεί να τα διαψεύσει κανένας.

Ο καιρός
Πάφος