της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμπλοκή υπαλλήλου καταγγέλλει ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος…

Συγκεκριμένα στοιχεία και αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου Πάφου και του ΤΕΠΑΚ, με το οποίο συνεργάστηκε και σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα την επίμαχη περίοδο που διερευνάται παρέλαβε το ΤΑΕ Λεμεσού. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Πάφου, παραδόθηκαν στο ΤΑΕ για να αξιοποιηθούν στις έρευνες που συνεχίζονται για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετείχαν διοικητικοί λειτουργοί του ΤΕΠΑΚ και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σε δηλώσεις του έκανε σαφή αναφορά σε εμπλοκή υπαλλήλου του Δήμου Πάφου στο σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα είπε, πως καθηγητής σε συνεργασία με πρόσωπο που εργάζεται στο Δήμο Πάφου, έκαναν εικονικές αναθέσεις εργασιών, με σκοπό να «τσεπώσουν» κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα, ύψους πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε δηλώσεις του σε διάφορα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έδωσε κατάθεση, δόθηκε κατάθεση εκ μέρους του Δήμου Πάφου, όχι όμως από τον ίδιο, αλλά από άλλο πρόσωπο του Δήμου».

Ο κ. Φαίδωνος, τόνισε επίσης ότι «επί της ουσίας φαίνεται ότι και με την κατάθεση που δόθηκε από τον Δήμο Πάφου θα προχωρήσει η έρευνα ώστε να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση που θα καταδείξει κατά πόσον υπήρχαν εικονικές εργοδοτήσεις, εικονικές μελέτες, παράνομες εργοδοτήσεις, με σκοπό κάποιοι που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο ΤΕΠΑΚ να παίρνουν χρήματα τα οποία δεν δικαιούνται».

Ο καιρός
Πάφος