της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ ταλαιπωρούν κατοίκους στην Γεροσκήπου και στα Κάτω Περβόλια καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Συτνεργασία Πολιτών Πάφου, μετά από καταγγελίες επηρεαζόμενων κατοίκων για προβλήματα που αντιμετωπίζουν επισκέφτηκαν την περιοχή κοντά στον υποσταθμό της CYTA  Γεροσκήπου την Παρασκευή 18/11/2017.

Το 2010 κατασκευάστηκε αγωγός όμβριων υδάτων από το ΣΑΠΑ ο οποίος τερματίζεται σε αγροτικό δρόμο. Ο αγωγός μαζεύει όλα τα όμβρια ύδατα της Γεροσκήπου αλλά καταλήγει στο πουθενά. Πρόκειται για τυφλό αγωγό που, όπως ισχυρίζονται οι παραπονούμενοι, μετά από κάθε βροχή προκαλεί προβλήματα λόγο υπερχείλισης, καταστρέφοντας τις περιουσίες τους.

Στις 20 Νοεμβρίου, μετά που κόπασε η βροχή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι, επισκέφτηκαν ξανά την περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχαν παντού πλαστικές σακούλες και αντικείμενα που έβγαζαν τα φρεάτια του ΣΑΠΑ, μαζί με τεράστιους όγκους νερού.

Η παραδοχή των υπευθύνων του ΣΑΠΑ ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και η υπόσχεση ότι σε λίγο (μέχρι 2 χρόνια) θα συνεχιστεί η κατασκευή του αγωγού μέχρι την θάλασσα, αναφέρουν οι Οικολόγοι, δεν είναι ικανοποιητική. Οι επηρεαζόμενοι βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται και ρυπαίνεται η περιοχή λόγο όλων των σκουπιδιών που μαζεύουν οι οχετοί. Οι κάτοικοι πληρώνουν κανονικά τα τέλη που τους επιβάλλονται και απαιτούν ίση εξυπηρέτηση με όλους τους συμπολίτες τους.

Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το ΣΑΠΑ είναι να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, καταλήγει η ανακοίνωσή.

Κάτω Περβόλια

Μετά τις καταστροφές σε καλλιέργειες από τις κακοτεχνίες του ΣΑΠΑ στην Γεροσκήπου, όπως αναφέρουν σε δεύτερη ανακοίνωσή του οι Οικολόγοι, είχαν και νέα καταγγελία από κατοίκους της περιοχής Κάτω Περβολιών. Σύμφωνα με αυτήν, ορμητικά νερά κατεβαίνουν από την περιοχή του Μούτταλλου και μέσω ρυακιού καταλήγουν στην οδό Κάτω Περβολιών που πλημμυρίζει και γίνεται επικίνδυνη και αδιάβατη.

Σε επικοινωνία τους με τον κοινοτάρχη Μουττάλλου, κύριο Ανδρέα Παπαπέτρου, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος. Πρόκειται όπως επισημαίνουν οι Οικολόγοι για ένα διαχρονικό θέμα που αναδεικνύεται μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Kοινοτάρχης Ανδρέας Παπαπέτρου, είναι ένας αγωγός που να διοχετεύει τα όμβρια νερά σε παρακείμενο αγωγό του ΣΑΠΑ.

Δυστυχώς η πιο πάνω περιοχή καταλήγει η ανακοίνωση, είναι Τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας και μάλλον η έλλειψη συντονισμού μεταξύ της Υπηρεσίας τουρκοκυπριακών περιουσιών του Δήμου Πάφου, και του Κοινοτάρχη Μουττάλλου αποτελούν το βασικό λόγο που δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Εμείς συμπληρώνουν, θεωρούμε ότι θα πρέπει να συντονιστούν όλοι οι φορείς για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Ο καιρός
Πάφος