της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποφασιστικότητα για Κόλπο Κοραλλίων

Ως ευλογία και πλεονέκτημα για την Πέγεια χαρακτήρισε τις 1000 ενοικιαζόμενες επαύλεις ο Δήμαρχος Μαρίνος Λάμπρου.

Η τουριστική κίνηση στην περιοχή και ιδιαίτερα η βιωσιμότητα κέντρων αναψυχής, εστιατορίων και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων, βασίζονται όπως είπε στους τουρίστες που διαμένουν στις επαύλεις και όχι στους πελάτες των ξενοδοχείων τα οποία λειτουργούν με πακέτα all inclusive. Αυτή την περίοδο συνέχισε η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το Νοέμβριο.

Αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του Δήμου ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως εντός των ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων για την πρώτη φάση του παραλιακού πεζόδρομου, ο οποίος περιλαμβάνει το τμήμα από τα Πότιμα μέχρι την παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων. Παράλληλα πρόσθεσε, προωθείται η ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα του Δήμου και η αναβάθμιση της κεντρικής λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού.

Σε ότι αφορά την μεγάλη ανάπτυξη που προωθεί η εταιρία Βασιλείου, ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι η Πολεοδομία εξέδωσε την σχετική άδεια, όμως είναι άγνωστο αν λήφθηκαν υπόψη οι ενστάσεις του Δήμου. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποφασισμένος να επιλύσει και την εκκρεμότητα για την παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων εμφανίζεται ο Δήμαρχος της Πέγειας. Προς το παρόν είπε, οι διαβουλεύσεις με την εταιρία που κατέχει τα δικαιώματα ανάπτυξης του γειτονικού με την παραλία τεμαχίου διακόπηκαν λόγω του Καλοκαιριού, όμως σύντομα θα συνεχιστούν. Με τον έναν ήταν τον άλλο τρόπο όπως είπε το θέμα θα λήξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί πολλή ένταση ανάμεσα στον Δήμο και την εταιρεία, η οποία αρνείται να επιστρέψει την διεξαγωγή εργασιών για την τροφοδοσία των περιπτέρων του Δήμου που βρίσκονται στην παραλία…

Ο καιρός
Πάφος