της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερώτηση από τον Ανδρέα Φακοντή για τις λίστες αναμονής ασθενών για καθετηριασμό στο Νοσοκομείο Πάφου…

Το κακό με τις λίστες αναμονής ασθενών που αναμένουν για να υποβληθούν σε καθετηριασμό έχει παραγίνει.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις Αντρέας Φακοντής με ερώτημά του μέσω της βουλής προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά ενημέρωση.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει ο κ. Φακοντής, βλέπουμε τις λίστες αναμονής για καθετηριασμούς και επεμβάσεις καρδιάς στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου να μεγαλώνουν, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους καρδιοπαθείς της Πάφου.

Λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος συνεχίζει, θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό κατά πόσο σκοπεύετε να δώσετε οδηγίες για να αποστέλλονται τα περιστατικά αυτά στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες λίστες αναμονής των καρδιοπαθών.

Επίσης, θα ήθελα να με ενημερώσετε κατά πόσο μελετάται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Καρδιολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται επεμβάσεις.

Τα πάντα βεβαίως αυτή την περίοδο συνδέονται άμεσα και αναπόφευκτα μες την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας Γε.ΣΥ, για το οποίο εξακολουθούν να ερίζουν αντιπολίτευσης με κυβέρνηση, κυβέρνηση με ιατρούς και νοσηλευτές και πάει λέγοντας.

Στο μεταξύ εκατοντάδες καρδιοπαθείς και άλλοι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση.

Μιλώντας στον Αδέσμευτο ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε πάντως ότι για να εφαρμοστεί το Γε.ΣΥ, είναι απαραίτητο τα νοσοκομεία μας προτού αυτονομηθούν να ενισχυθούν ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και προς όφελος πάντοτε των ασθενών.

Ο καιρός
Πάφος