της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η Χοντρική Αγορά και το Παλιό Σφαγείο στην Πάφο

 

Δυστυχώς τα χρόνια περνούν και αντί να βελτιώνεται η κατάσταση, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, χειροτερεύει, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών και καλούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει δράση.

Παραδείγματα προς αποφυγή, επισημαίνουν στην ανακοίνωση, αποτελούν η Χονδρική Αγορά και το παλιό Σφαγείο όπου συνεχίζουν να είναι δύο απέραντοι σκυβαλότοποι.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχει αναδείξει το πρόβλημα της Χονδρικής Αγοράς από το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ για το παλιό Σφαγείο από την εποχή που αναστάλθηκε η λειτουργία του.

Δυστυχώς αναφέρουν, από τότε, παρά τις δημόσιες παρεμβάσεις μας τίποτα δεν έχει βελτιωθεί.

Αν αναλογισθούμε ότι ο σκυβαλότοπος στη Χονδρική Αγορά δημιουργήθηκε από τον ίδιο το Δήμο Πάφου, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά.

Ποια μηνύματα στέλνει ο Δήμος στους Δημότες του, όταν ο ίδιος ρυπαίνει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων των πολιτών του; αναρωτιούνται τα μέλη του Κινήματος.

Όσον αφορά το παλιό Σφαγείο Πάφου, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Με το κλείσιμο του σφαγείου ο χώρος παρέμεινε έρμαιο στους ασυνείδητους συμπολίτες μας που έχουν μετατρέψει το χώρο σε έναν απέραντο σκυβαλότοπο.

Καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να μεριμνήσει και να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα αυτά, που δεν τιμούν την πόλη μας, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών παραμένει σταθερά θεματοφύλακας των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Κύπρου και έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της ζωής των Κυπρίων. Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, παράλληλα, χαιρετίζει την παρέμβαση του νεοκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου, κ. Μιχάλη Χατζημιτσή για τα πιο πάνω θέματα.

 

Ο καιρός
Πάφος