της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα του Ναυαγοσωστικού Ομίλου  «ΚΙΝΥΡΑΣ» Πάφου…

Την ικανοποίησή του εκφράζουν οι ναυαγοσώστες Πάφου για την στάση του Δημάρχου Πέγειας, αφού μετά τη συνάντησή που είχαν την περασμένη εβδομάδα έσπευσε να αναλάβει δράση για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας στις παραλίες του δήμου του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου Ναυαγοσωστών Πάφου, προσέγγισαν τον κ. Μαρίνο Λάμπρου με αρκετές ανησυχίες που επηρέασαν τις παραλίες στην Πέγεια, οι οποίες φέτος δέχτηκαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέτοντας ότι η ανταπόκριση του ήταν άμεση.

Συγεκριμένα, ο κ. Λάμπρου ανταποκρίθηκε στην επιδιόρθωση σπασμένου εξοπλισμού, την παράταση εργασίας των εκτάκτων υπαλλήλων και την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την έλλειψη απαραίτητων σημαδούρων εντός της θάλασσας.

«Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι που μας βοήθησε τόσο άμεσα. Άκουσε τις ανησυχίες μας, τις οποίες κατανόησε και έσπευσε να βοηθήσει αμέσως. Έχει υποσχεθεί επίσης να συνεχίσει αυτή τη συνεργασία μαζί μας καθώς προχωράμε» δηλώνει ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών.

Οι ναυαγοσώστες έχουν αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα φέτος στην περιοχή και ειδικότερα στις παραλίες της Πέγειας, συμπεριλαμβανομένης  της δημοφιλούς με γαλάζια σημαία Κόλπο των Κοραλίων, Κοράλια και παραλία του Καφίζι.

Επί του παρόντος, υπάρχουν τέσσερις ναυαγοσώστες στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων και Κοράλια και ένας στην παραλία του Καφίζι.

Τον Αύγουστο οι ναυαγοσώστες της Πάφου δήλωσαν ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Ναυαγοσωστών ήταν μικρότερο σε αναλογία με τους τουρίστες και ντόπιους που επισκέπτονταν την παραλία καθημερινά, προσθέτοντας ότι εξακολουθούν να περιμένουν το επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ναυαγοσωστών, η αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χρησιμοποιούν αυτές τις παραλίες 20 έως 25% περίπου κατά τις ώρες αιχμής και εκτός από διασώσεις, οι ναυαγοσώστες αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά καρδιακών προσβολών, τραυματισμούς και ασυνείδητους κολυμβητές.

Ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι οι παραλίες στην Κύπρο είναι μια μεγάλη πηγή εισοδήματος.

«Πρέπει να προσφέρουμε στους τουρίστες και στους ντόπιους τα καλύτερα επίπεδα ασφάλειας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το έργο των ναυαγοσωστών», σημείωσε.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, ήταν το σπασμένο τζετ σκι που χρησιμοποιείτο στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων και το οποίο παρέμεινε εκτός λειτουργίας για μερικές εβδομάδες, αυξάνοντας το άγχος και τις ανησυχίες των ναυαγοσωστών.

«Μόλις αναφέραμε το πρόβλημα του τζετ σκι, ο δήμαρχος ανάλαβε την άμεση επισκευή του. Έχει επίσης επεκτείνει το συμβόλαιο εργασίας δυο επιπλέον ναυαγοσωστών που προσλήφθηκαν για τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο και θα παραμείνουν μέχρι τον Οκτώβριο, το οποίο είναι πολύ γενναιόδωρο ».

Παρ’ όλες πάντως τις θετικές κινήσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ναυαγοσωστών, χρειάζεται ακόμα επιπρόσθετο δυναμικό, καθώς η σεζόν δεν τελειώνει εδώ, αλλά τέλη Νοεμβρίου.

«Ευελπιστούμε το ερχόμενο έτος να υπάρχουν οκτώ ναυαγοσώστες στον Κόλπο των Κοραλίων, έξι στο Κοράλια και δύο στο Καφίζι, που να εργάζονται από τις 6 πμ έως τις 8 μμ», δήλωσε.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι σύμφωνα με τον καιρό και τους αριθμούς προσέλευσης, οι ναυαγοσώστες στην Πέγεια θα παραμείνουν περισσότερο καιρό και επίσης θα αυξηθούν σε αριθμό.

Ο δήμαρχος έχει επίσης πραγματοποιήσει συναντήσεις για να τοποθετηθούν επιπλέον σημαδούρες στη θάλασσα του Κόλπου των Κοραλίων έτσι ώστε να διαχωρίζονται οι περιοχές για κολυμβητές και οι περιοχές για βάρκες και άλλα σκάφη.

«Οι παραλίες μας πρέπει να είναι καθαρές και οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να κολυμπούν με ασφάλεια. Είμαστε εξαρτημένοι από τον τουρισμό στην Κύπρο, το 90 % του εισοδήματός μας προέρχεται από την τουριστική βιομηχανία, ελπίζουμε ότι άλλοι δήμοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Πέγειας και έτσι θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες «, δήλωσε ο Λάμπρου.

Ο καιρός
Πάφος