της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πανηγυρικές εκδηλώσεις τη τσικνοπέμπτη σε Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου…

Σε πανηγυρικό κλίμα εισήλθε στην πόλη της Πάφου ο φετινός βασιλιάς του Παφίτικου Καρναβαλιού που φέτος είναι γένους θηλυκού και δεν είναι άλλη από την βασίλισσα του Ρίο. Ο Δήμος Πάφου φρόντισε από νωρίς το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης να ανάψει φουκούδες στον μικρό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται επί της Μακαρίουμ ενώ το κρασί και η ζιβανία που προσφέρονταν δωρεάν έρεαν άφθονα.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνουν φέτος τόσο ο Δήμος Πάφου, όσο και αυτοί της Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς, εκδηλώσεις οι οποίες θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη καρναβαλίστικη παρέλαση την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου στους  Δήμους Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς, με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της τρελής αποκριάς.

Στο Δήμο Πάφου στις 3.30 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που φέτος είναι ο Βασιλιάς του Ρίο, εισήλθε πανηγυρικά στην πόλη, ξεκινώντας από την Λεωφόρο Γρίβα Διγενή μαζί με τη συνοδεία του, που αποτελούσαν μαθητές από τη Σχολή Jake Αθανασιάδη.

Στη συνοδεία συμμετείχαν όπως πάντα, η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και οι Μαζορέτες της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χατζηευτυχίου.

Πριν από την Είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου ενίσχυσαν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με τις καντάδες και  μελωδίες τους.

Στις 16:30, ακολούθησε στην Πλατεία Κέννετυ και την Μακαρίου, το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα «Οδύσσεια» και προσφορά εδεσμάτων και ποτών.

Το γλέντι όμως όπως αναφέραμε και πιο πάνω είχε αρχίσει από νωρίς με  χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου ΚΤΗΜΑ, και του συγκροτήματος Ιεροί Κήποι να παρουσιάζουν Κυπριακούς Παραδοσιακούς χορούς, και τραγούδια προσθέτοντας και το στίγμα της παράδοσης στην γιορταστική ατμόσφαιρα.

Επίσης οι κανταδώροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα με καντάδες και αποκριάτικά τραγούδια.

Γλέντι την Τσικνοπέμπτη διοργάνωσε και ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς. Στην Πόλη Χρυσοχούς, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατέληξε στις 5:00 το απόγευμα στην πλατεία της Πόλης, όπου στήθηκε λαϊκό γλέντι στο χώρο στάθμευσης με τραγούδι, φαγητό χορούς και δωρεάν κρασί.

Στον Δήμο Πέγειας οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης ακυρώθηκαν λόγω της κηδείας του πρώην επιθεωρητή- γραμματέα του Συμβουλίου Βελτιώσεως Πέγειας Νικόλα Σταυρή.

Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πάφου θα συνεχιστούν την ερχόμενη Παρασκευή με τον χορό μεταμφιεσμένων του Δήμου Πάφου και θα κορυφωθούν την επομένη το Σάββατο με την καθιερωμένη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων το μεσημέρι στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην  Κάτω Πάφο.

Ο καιρός
Πάφος