της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έντεκα Χιλιάδες κλίνες διαθέσιμες το Χειμώνα στην Πάφο

Από τις 104 εγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες, οι 54 θα παραμείνουν ανοικτές κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου,  τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε πως κατά την διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου, κλειστός παρέμεινε ένας μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχείων, προσθέτοντας ωστόσο ότι κάποιες από τις μονάδες έμειναν κλειστές για σκοπούς ανακαίνισης και αναβάθμισης στη βάση και των κινήτρων που υπάρχουν τώρα.
Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης, είπε πως από το 2013 και μετέπειτα υπάρχει αύξηση στον αριθμό των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν τον χειμώνα, ωστόσο στόχος τόνισε παραμένει η ολόχρονη λειτουργία όλων των ξενοδοχειακών μονάδων.

Αναφερόμενος στα στοιχεία για τον Χειμερινό τουρισμό, ο διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι θα είναι διαθέσιμες 11.000 κλίνες όλων των κατηγοριών και βάσει ενδείξεων όπως είπε οι πληρότητες θα είναι αυξημένες. Από τον προκαταρκτικό προγραμματισμό πρόσθεσε, φαίνεται ότι τον Χειμώνα του 2018 θα είναι διαθέσιμες ακόμη περισσότερες κλίνες.

Πρόβλημα με Monarh

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξυπηρετούνται ο 1600 βρετανοί τουρίστες που είχα ταξιδέψει στην Πάφο με την αεροπορική εταιρία Monarh η οποία διέκοψε πριν λίγες μέρες τις πτήσεις της. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρίας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής περιφέρειας Πάφου Νάσο Χατζηγεωργίου, η μεταφορά των τουριστών γίνεται οργανωμένα και διευθετήθηκε από την βρετανική πολιτική αεροπορία. Σε ότι αφορά τους βρετανούς που θα ταξίδευαν στην Κύπρο τον Οκτώβριο με τη Monarh, υπολογίζονται σε 13000 εκ των οποίων το 40% θα έρχονταν στην Πάφο, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι οι περισσότεροι θα βρουν εναλλακτικές λύσεις, καθώς από τα δύο αεροδρόμια που πετούσε η Monarh πετούν προς Πάφο και άλλες αεροπορικές εταιρίες. Γενικότερα είπε δεν πρόκειται να επηρεαστεί η τουριστική κίνηση από την Βρετανία, καθώς το κενό της Monarh θα καλύψουν άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Νέα στρατηγική

Σχολιάζοντας εξάλλου τη νέα στρατηγική για τον τουρισμό και την διαβούλευση που γίνεται, ο κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε αναγκαία την δημιουργία υφυπουργείου και τόνισε ότι αυτό που λείπει δεν είναι ο σχεδιασμός, αλλά η υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται. Σημειώνεται πως βάσει της νέας στρατηγικής μέχρι το 2030 οι αφίξεις μπορούν να φθάσουν τα 4,8 εκατομμύρια τουρίστες. Επίσης δίνεται έμφαση στα City hotels και Boutique hotels.

Ο καιρός
Πάφος