της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε άθλια κατάσταση και το 2018

Στασιμότητα επικρατεί στις διαδικασίες αναβάθμισης του κατασκηνωτικό χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς και το μόνο βέβαιο είναι πως και αυτό το Καλοκαίρι θα παραμείνει στην συνηθισμένη πλέον άθλια κατάσταση. Ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή χαρακτήρισε αδύνατη την βελτίωση του χώρου και την έναρξη εργασιών αυτή τη χρονιά αφού όπως είπε ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Επιπρόσθετα συνέχισε υπάρχει διαφορά με τον διαχειριστή το χώρου με τον οποίο επιχειρείται φιλικός διακανονισμός. Το θέμα ανέλαβε να χειριστεί τριμελής επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Λευτέρη Παναγή. Υπενθυμίζεται πως με την ανάληψη των καθηκότων του πριν από ένα χρόνο ο κ. Παπαχριστοφή είχε προωθήσει διαδικασίες έξωσης του διαχειριστή. Στόχος τότε ήταν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 θα ξεκαθάριζε το ζήτημα ώστε να προκηρυχθούν προκηρυχθεί διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ο διαχειριστής του κατασκηνωτικού χώρου αρνείται να τον παραδώσει και  ισχυρίζεται ότι έχει επενδύσει στο χώρο και διεκδικεί αποζημιώσεις.

Στασιμότητα

Η αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς έχει εξελιχθεί σε σήριαλ καθώς μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο. Οι διαδικασίες αναβάθμισης του ξεκίνησαν πριν από 8 χρόνια με την εκπόνηση ενός  Master Plan αρχικά από τον ΚΟΤ ο οποίος διαχειριζόταν το χώρο και στη συνέχεια από τον Δήμο στον οποίο παραχωρήθηκε με όρους από το Τμήμα Δασών που είναι ο ιδιοκτήτης. Οι αναβαθμίσεις αφορούν τα κτήρια υποδοχής, το κέντρο αναψυχής, τους χώρους υγιεινής, τα ντους, τη δημιουργία με ειδικό υλικό δρόμων, την αναβάθμιση των υπηρεσιών, όπως η παροχή νερού και η ηλεκτροδότηση του χώρου, και την διαμόρφωση ειδικού χώρου για τροχόσπιτα αντίσκηνων, τη δημιουργία παιχνιδούπολης, τη διαμόρφωση λίμνης για να επιλυθεί και το πρόβλημα των νερών που αναβλύζουν από την πηγή, την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του πρασίνου. Το κόστος είχε προϋπολογιστεί ότι θα ανέρχονταν σε 1.5 εκατομμύρια ευρώ γι’ αυτό επιλέχθηκε ως διαδικασία η προκήρυξη διαγωνισμού για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Επιδίωξη του Δήμου αρχικά ήταν να εξασφαλίζει χρηματοδότηση του έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα όμως λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν στην εξασφάλιση των σχετικών αδειών, ουσιαστικά αυτή η δυνατότητα πλέον δεν υφίσταται τουλάχιστον από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Για φέτος ο Κατασκηνωτικός Χώρος θα λειτουργήσει και πάλι με το υφιστάμενο καθεστώς όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει ότι παρά τις διαφορές με τον διαχειριστή θα επιδιώξει ώστε ο χώρος να διατηρηθεί καθαρός και σε επίπεδα που δεν θα προσβάλουν τους επισκέπτες.

Ο καιρός
Πάφος