της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη για τις πινακίδες

Άλλη μια αναβολή δόθηκε την Τετάρτη στην υπόθεση των πινακίδων που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου. Η δικαστική διαδικασία μέχρι τώρα αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν την σύνταξη του κατηγορητηρίου. Την περασμένη Τετάρτη, είχαν κληθεί να απαντήσουν στις επιπλέον κατηγορίες οι τρεις κατηγορούμενοι και οι δύο εταιρίες που βρίσκονται στο εδώλιο.

Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Το δικαστήριο κατόπιν αιτημάτων που υποβλήθηκαν αποφάσισε πως θα δοθεί μια τελευταία αναβολή προκειμένου οι κατηγορούμενοι να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και χρόνος ώστε η κατηγορούσα Αρχή να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους. Η υπόθεση ορίστηκε πλέον για τις 5 Μαρτίου. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας. Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε από τον εσωτερικό ελεγκτή του Δήμου Πάφου και στη συνέχεια από έρευνα που διενέργησε ερευνώντας λειτουργός τον οποίο διόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Από αυτή την υπόθεση ο Δήμος Πάφου ζημιώθηκε όπως εκτιμάται  εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο καιρός
Πάφος