της Πάφου
Share Button

Ετοιμάζουν οι Δήμοι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έρχεται στην Πάφο στις 5 Μαΐου για τα εγκαίνια της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων…

ΑΞΙΚ, δρόμος αεροδρομίου – Ποτίμων και άλλα σοβαρά θέματα της επαρχίας στην ατζέντα…

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος στις 5 Μαΐου θα τελέσει τα εγκαίνια της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων, οι αρχές της Πάφου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ίδια μέρα θα περιοδεύσει στα υπό εκτέλεση έργα στο κέντρο της Πάφου.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, Βουλευτές, Δημάρχους και εκπροσώπους της Ένωσης Κοινοτήτων, με τους οποίους θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την επαρχία.

Σε αυτό το στάδιο γίνεται προεργασία ώστε να τεθούν προβλήματα και αιτήματα, των οποίων η επίλυση ή η ικανοποίηση είναι εφικτή.

Ήδη, από τους Δημάρχους, ζητήθηκε να θέσουν τρία από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο τους, ώστε να εξεταστούν κατά την συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Δήμος Πάφου, αναμένεται να θέσει ως προτεραιότητα το ΑΞΙΚ και τον δρόμο αεροδρομίου τουριστικής περιοχής μέχρι τα Πότιμα.

Ο Δήμος Γεροσκήπου αναμένεται να προτάξει την ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα, καθώς και την ανάδειξη του Αγροκτήματος Γεροτζιηπιάς το οποίο υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί στο παρόν στάδιο. Θα προταχθεί επίσης ο δρόμος αεροδρομίου – τουριστικής περιοχής από κοινού με τον Δήμο Πάφου και ο παρακαμπτήριος.

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου Πόλης Χρυσοχούς τις πολεοδομικές ζώνες και την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Ο Δήμος Πέγειας από την πλευρά του θα θέσει, το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας, σε συνδυασμό με την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Πέγειας, την εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού και τον χαρακτηρισμό της κατασκευής της ως πολεοδομικό έργο και τη συνέχιση της όδευσης του δρόμου Αεροδρομίου Πάφου μέχρι τον Κόλπο Κοραλλίων.

Στην συνάντηση αναμένεται να εξεταστούν και οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί πριν δύο χρόνια που είχε επισκεφθεί την Πάφο ο κ. Αναστασιάδης.

Ο καιρός
Πάφος