της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άρχισαν πανηγυρικά οι εκδηλώσεις του Παφίτικου Καρναβαλιού…

Με την Πανηγυρική είσοδο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού και της συνοδείας της,  στις 5 το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης   άρχισαν οι εκδηλώσεις για το Παφίτικο Καρναβάλι 2017.

Το άρμα με τη Βασίλισσα που φέτος είναι η βασίλισσα του Πολιτισμού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία των μαζορέτων της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’ Ευτυχίου, ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στο ύψος του Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου και κατέληξε στη μεταμορφωμένη  Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πλατεία Δημαρχείου).

Στις 6.00 μ.μ., άρχισε το Αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλάμβανε μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς, χορό από τη χορευτική ομάδα του Τζέηκ Αθανασιάδη, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, καθώς και καντάδες από τους Κανταδόρους του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Στον Χώρο Στάθμευσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος»  ο Δήμος Πάφου φρόντισε να κερνιούνται εδέσματα και ποτά.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Κυνήγι του Θησαυρού αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί, στο προαύλιο του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου.

Στο Κυνήγι του Θησαυρού μπορούν αν συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι και οι νικητές θα μοιραστούν χρηματικά βραβεία και πλούσια δώρα.

Και στην Πέγεια

Εκδηλώσεις για το καρναβάλι οργανώνει  φέτος μετά από 5 χρόνια και ο Δήμος Πέγειας. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής Στέλιος Κόνικκος το νέο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και διοργάνωσε ήδη εκδήλωση την  Τσικνοπέμπτη στις 3 το απόγευμα στη Βρύση των Πεγειώτισσων.

Παράλληλα  ο Δήμος θα οργανώσει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί παιδικό Καρναβαλίστικο Φεστιβάλ σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Όπως είπε ο κ. Κόνικκος στόχος του Δήμου είναι να επαναφέρει από την επόμενη χρονιά και την καρναβαλίστικη παρέλαση στον Κόλπο των Κοραλλίων αφού για φέτος ο χρόνος ήταν περιορισμένος και δεν ήταν δυνατό να οργανωθεί η παρέλαση.

Ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πέγειας κάλεσε τους δημότες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τα τοπικά σωματεία και άλλους ιδιώτες που συνέβαλαν για τη διοργάνωση τους.

Ο καιρός
Πάφος