της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προειδοποιούν και πάλι οι Οικολόγοι για τους κινδύνους που εγκυμονούν από πιθανές κατολισθήσεις…

 

Τα προβλήματα στατικότητας του εδάφους στον λόφο του Μουσαλλά δεν είναι βεβαίως καινούργια, αφού εδώ και χρόνια έχουν διαπιστωθεί. Μάλιστα είναι τόσο σοβαρά ώστε να απαιτείται η απομάκρυνση των ενοίκων μιας ολόκληρης πολυκατοικίας η οποία είναι βέβαιο ότι κινδυνεύει.

Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με νέα ανακοίνωσή του επισημαίνει τους κινδύνους και καλεί την πολιτεία να ενεργήσει προληπτικά ώστε να προλάβει τα χειρότερα.

Στην ανακοίνωση μας ημερ. 30/10/2017, αναφέρει η Επαρχιακή Επιτροπή των  Οικολόγων, τονίζαμε τους κινδύνους που υπάρχουν από τυχόν κατολισθήσεις στην περιοχή του Μουσαλλά. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν, ιδίως δε μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Μια βδομάδα μετά τις βροχές και η ροή του νερού από την βάση του Μουσαλλά συνεχίζεται.

Η κατάσταση στην παρακείμενη πολυκατοικία είναι τραγική. Το νερό βγαίνει από παντού.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Σιμιλλίδη, μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη σταλεί επιστολές στους ενοίκους της παρακείμενης πολυκατοικίας, όπως την εγκαταλείψουν άμεσα.

Παράλληλα, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, ο Δήμος Πάφου μέσω του δημοτικού μηχανικού, αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα να προχωρήσει σε προσφυγή στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος απομάκρυνσης τους.

Πιστεύουμε ότι για το πιο πάνω θέμα θα πρέπει να δράσει άμεσα και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Λόγω και ρόλο πέρα από τον Δήμο Πάφου έχει η πολεοδομία και κυρίως το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Τέλος είναι γνωστό ότι ο λόγος που η Μητρόπολη δεν προχώρησε στην κατασκευή Μητροπολιτικού ναού στον Μουσαλλά, ήταν ακριβώς το πρόβλημα στατικότητας που έδειξαν οι μελέτες που έγιναν τότε.

Η πολιτεία οφείλει επιτέλους να λειτουργήσει και μια φορά προληπτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε πριν τις έντονες βροχοπτώσεις της Τρίτης.

Ο καιρός
Πάφος