της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάνω από το 70% οι πωλήσεις εισαγόμενων σύμφωνα με τον Ανδρέα Νικολαΐδη…

Αρκετά καλή αναμένεται να είναι η φετινή παράγωγη σταφυλιών, σύμφωνα με τον Διευθυντή του εργοστάσιου Καμαντέρενα του ΣΟΔΑΠ στο Στρουμπί Ανδρέα Νικολαΐδη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κόσμος, η φετινή παραγωγή σταφυλιών αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από πέρσι, αφού άρχισαν να αποδίδουν καρπό οι νέοι αμπελώνες που έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια. Σχολιάζοντας τις πωλήσεις Κυπριακών κρασιών, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι με βάση και τα στατιστικά στοιχειά, το εισαγόμενο κρασί έχει ξεπεράσει το 70 %, κάτι όπως είπε που δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης. Δυστυχώς ανέφερε χαρακτηριστικά, γέμισε η αγορά της Κύπρου με εισαγόμενα κρασιά αμφιβόλου ποιότητας.

Η επιτροπή του ΣΟΔΑΠ όπως είπε, έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας με την οποία ζητά την παρέμβαση του για το θέμα της εισαγωγής κρασιών.

Ο ΣΟΔΑΠ όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης θα αρχίσει να παραλαμβάνει πρώιμες ποικιλίες σταφυλιών στις αρχές Αύγουστου.

Στο μεταξύ, στις 4 και 5 Αυγούστου, οργανώνεται στο χώρο του εργοστασίου Καμαντέρενα του ΣΟΔΑΠ στο Στρουμπί το 3ο Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαΐδης, αναμένεται και φέτος να επισκεφτούν το φεστιβάλ επισκέπτες από όλη την επαρχία, καθώς και από τις άλλες πόλεις, ενώ όπως είπε γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με διαφορές ξενοδοχειακές μονάδες για μεταφορά και τουριστών που θα βρίσκονται για διακοπές στην Κύπρο τη συγκεκριμένη περίοδο.

 

Ο καιρός
Πάφος