της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τριάντα σύγχρονες δημόσιες τουαλέτες μέχρι την Άνοιξη…

Μέχρι την Άνοιξη του 2018, ο Δήμος  Πάφου, θα διαθέτει 74 έξυπνες στάσεις λεωφορείων και συνολικά 30 σύγχρονους χώρους υγιεινής, με όλες τις απαραίτητες ανέσεις και προδιαγραφές για άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, στόχος είναι να προκηρυχθούν προσφορές τον Αύγουστο, ώστε οι στάσεις και οι χώροι υγιεινής να παραδοθούν πριν από την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Βάσει του σχεδιασμού που γίνεται και θα προβλέπουν οι όροι προκήρυξης των σχετικών διαγωνισμών, ο ιδιώτης που θα κατασκευάσει τις σύγχρονες στάσεις λεωφορείων, θα εκμεταλλεύεται και τον διαφημιστικό χώρο που θα δημιουργηθεί σε αυτές. Το κόστος υπολογίζεται σε περίπου 450.000 ευρώ. Ο αριθμός των στάσεων επιλέχθηκε με προσοχή ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού για τα επόμενα δέκα χρόνια. Οι χώροι υγιεινής θα κατασκευαστούν επίσης από ιδιώτη ο οποίος θα τις διαχειρίζεται και θα έχει την ευθύνη της συντήρησης τους. Το κόστος για τη χρήση όλων αυτών των χώρων υγιεινής θα προκαθοριστεί και δεν θα υπερβαίνει τα 50 σεντ. Η δαπάνη για τους χώρους υγιεινής οι οποίοι θα διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα, κλιματισμό, και ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα, υπολογίζεται σε 350.000 ευρώ.

Δρόμοι

Εν τω μεταξύ, στην άμεση αποκατάσταση ενός ακόμη μέρους του οδικού δικτύου της πόλης προχωρεί ο Δήμος Πάφου. Την Τρίτη ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία IACOVOU CONSTRUCTION LTD το συμβόλαιο για την απόξεση και επίστρωση με πρέμιξ δρόμων στη δημαρχούμενη περιοχή, συνολικής δαπάνης 193.200 ευρώ. Οι εργασίες θα αρχίσουν εντός των επόμενων ημερών και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μιλώντας κατά την υπογραφή του Συμβολαίου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία την πιστή εφαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων και την προσδοκώμενη ποιοτική δουλειά. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος Πάφου δαπάνησε πάνω από 1.000.000 για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλοί δρόμοι ιδιαίτερα σε συνοικίες που παραμένουν σε άθλια κατάσταση από την εποχή που κατασκευάστηκε το δίκτυο αποχέτευσης.

Ο καιρός
Πάφος