της Πάφου
Share Button

Old Town Pafos

Εγκαθίδρυση της περιοχής, Παλαιά Πόλη Πάφου…

Ενθουσιασμός και ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους και μεγάλες εταιρείες για δραστηριοποίηση στην περιοχή…

Νέος αέρας φαίνεται αν φυσά ανάμεσα στις τάξεις των καταστηματαρχών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη της Πάφου, το λεγόμενο Ιστορικό Κέντρο.

Σε πρόσφατη συνάντηση μελών του Σωματείου «Φίλοι της Παλιάς Πόλης Πάφου» και επιχειρηματιών της περιοχής, με γνώμονα  την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, αναβίωση του ιστορικού κέντρου και ανάδειξης του, σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν την απόφαση τους για υλοποίηση σωρείας δράσεων.

Στη συνάντηση υπήρξε εξαιρετικό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη δυναμική για ανάδειξη του κέντρου της παλιάς πόλης της Πάφου, με τρόπο που θα κάνει περήφανους τόσο τους επιχειρηματίες της περιοχής, όσο και τις τοπικές αρχές και τον κάθε δημότη.

Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν τους νέοι άνθρωποι, με όρεξη και ιδέες, αλλά και διάθεση για προσφορά για το κοινό καλό. Διαπιστώθηκε επίσης το ενδιαφέρον μεγάλων και επώνυμων εταιρειών για δραστηριοποίηση στην περιοχή, κάτι που πιστεύεται ότι θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα και δυναμική της περιοχής.

Στην πρόσφατη συνάντηση, μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν τα πιο κάτω:

α) Δημιουργία Ιστοσελίδας/Πλατφόρμας προώθηση των εμπειριών στην Παλαιάς Πόλης Πάφου καθώς και των επιχειρήσεων της περιοχής…

β) Δημιουργία και διανομή έντυπου προωθητικού υλικού για την Παλαιά Πόλη,

γ) Δέσμευση ώστε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις απογευματινές/βραδινές ώρες την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν 2018, αφού πολλά καταστήματα ιδίως στην Λαϊκή Γειτονιά κατά το παρελθόν ακολουθούσαν το ωράριο της Δημοτικής Αγοράς παραμένοντας κλειστά τις απογευματινές ώρες.

δ) Να ασκηθούν πιέσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών προς την Παλαιά Πόλη Πάφου απευθείας με τις Τουριστικές περιοχές

ε) Να ζητηθεί από τον Δήμο Πάφου, την Εταιρεία Τουρισμού και άλλους φορείς να σταθούν  αρωγοί προς τις προσπάθειες ανάπτυξης και προβολής της Παλαιάς Πόλης Πάφου.

Το Σωματείο τέλος θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Πάφου για την πρόσφατη του εξαγγελία για παραλαβή των οδών Νικοδήμου Μυλωνά προς οδό Αφροδίτης και Φελλάχογλου εντός των επόμενων 2 βδομάδων.

Ενθουσιασμός

Καταστηματάρχες της περιοχής μιλώντας στον Αδέσμευτο εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές που διανοίγονται, φτάνει όπως μας είπαν όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο Δήμος Πάφου να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, αφού πέραν από αυτά που οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για αναζωογόνηση της περιοχής θα πρέπει και η τοπική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της για μια σειρά θέματα της δικαιοδοσίας της.

Σίγουρα η παλαιά πόλη, όπου συναντώνται η ιστορία και η παράδοση της πόλης μας με τις νέες τάσεις για πολιτιστική αναβάθμιση, αποτελεί και πρέπει να αποτελεί τη βιτρίνα της Πάφου στα μάτια των ξένων επισκεπτών και για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων.

Διάθεση όπως μας διαβεβαίωσαν υπάρχει και μάλιστα μεγάλη και αυτό θα διαφανεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς το ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στην περιοχή από νέους ανθρώπους είναι πολύ μεγάλο…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο καιρός
Πάφος