της Πάφου
Share Button

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάσα στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο

Χθες αναμενόταν μέχρι το μεσημέρι η διάνοιξη της οδού Αφροδίτης για την τροχαία κίνηση και ο τερματισμός ουσιαστικά μετά από ένα χρόνο του αποκλεισμού του εμπορικού κέντρου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος διαβεβαίωσε ότι την προηγούμενη μέρα, υπήρξε συμφωνία με τον εργολάβο για τη διάνοιξη του δρόμου και χτες όπως είπε γίνονταν οι τελευταίες εργασίες για την ασφαλή διακίνηση των οχημάτων.

Με την διάνοιξη του δρόμου όπως είπε, αναμένεται να υπάρξει αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης γενικότερα στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι ο δρόμος δεν μπορούσε να ανοίξει νωρίτερα, διότι έπρεπε να συμπληρωθούν εργασίες στο υπόστρωμα. Εξάλλου όπως είπε, το συμβόλαιο δεν είχε πρόνοια για τμηματική παράδοση του έργου. Απευθυνόμενος σε όσους τις τελευταίες μέρες επέκριναν τον Δήμο για ολιγωρία και αδιαφορία,  ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι τα έργα ολοκληρώνονται και κάποιοι όπως είπε ανησυχούν, διότι δεν θα έχουν πλέον αντικείμενο.

Την διάνοιξη του δρόμου χαιρέτισε ο εκπρόσωπος των Φίλων της Παλαιάς Πόλης Κυριάκος Κυριάκου χαρακτηρίζοντας τη χτεσινή μέρα ως πολύ ευχάριστη.

Η διάνοιξη της οδού Αφροδίτης είπε θα συμβάλει στην αύξηση των επισκεπτών στο εμπορικό κέντρο και διευκολύνει γενικότερα την προσβασιμότητα. Ήδη όπως είπε, συγκριτικά με την περασμένη χρονιά καταγράφεται αύξηση στην εμπορική κίνηση η οποία θα ενισχυθεί περεταίρω τώρα.

Το επόμενο βήμα συνέχισε, είναι να σχεδιαστεί ο τρόπος που θα προβληθεί το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Πάφου ώστε να καταστεί πόλος έλξης και ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Την διάνοιξη της οδού Αφροδίτης χαιρέτισε και ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος ο ποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής που υπέφεραν όπως είπε για ένα χρόνο.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ συνέχισε είναι έτοιμη να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουννάς είχε αποστείλει επιστολή στον δήμαρχο καλώντας τον αν μεσολαβήσει για τη διάνοιξη της συγκριμένης οδού, επισημαίνοντας τη σημασία της για την αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης καθώς και της εμπορικής δραστηριότης στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο καιρός
Πάφος